Aktuellt

Bemanna Rätt i Hudiksvall

Hudiksvalls kommun inledde 2009 en storsatsning för att se över organisationen inom äldre- och handikappomsorgen. Syftet är att minska sjukfrånvaron, förbättra arbetsmiljön och få ordning på anställningsformerna. Alamanco´s utbildning "Bemanna Rätt" har varit ett viktigt inslag detta arbete. Fram till och med 2013 har totalt 15 utbildningar genomförts och yttrlilgare fyra är planderade för 2014.

Birgitta Svensson är enhetschef inom handikappomsorgen och chef för tre gruppbostäder. Tillsammans med sina medarbetare Marlene Sjödin och Margareta Logård berättar de i ett antal videointervjuer om hur det är att arbeta med Bemanna Rätt, vad det har inneburit i form av ekonomiska resultat, hur man använder sin arbetstid och samarbetet på arbetsplatsen. Se intervjuerna nedan.

För ytterligare information om hur utbildningen påverkat omsorgen kontakta:

Enhetschef Birgitta Svensson tel: 070-351 03 79

Förvaltningschef Pia Andersson tel: 073-075 01 90

Traversvägen 2

136 50 Jordbro

Tel: 070 - 671 11 56

Email: lars-ake.almqvist@alamanco.se